לאחר שיפוץ שנמשך קרוב לשנה ובהשקעה של למעלה מ-30 מיליון שקלים, האצטדיון בשכונת התקווה מוכן: בשבוע הבא, הוא יארח את המשחק בין הפועל כפר שלם למכבי יפו ויעבור מעין חניכה מחודשת במתכונת החדשה.
2,300 מקומות ישיבה כולל האצטדיון המיתולוגי כיום, חדרי תקשורת נבנו, יש שני חדרי הלבשה חדשים, תאורה מהמתקדמות בעולם שלא מביישת את האצטדיונים הגדולים ואפילו לוח תוצאות בגודל של 40 מטרים.
צפו: איצטדיון שכונת התקווה המחודש80 מקומות חניה נמצאים ברחבת האצטדיון כשמסביבתו עוד חניונים חינמיים, אך ההמלצה היא בכלל להגיע ברכבת, שכן תחנת הרכבת "תל אביב ההגנה", שוכנת מרחק עשר דקות הליכה ממנו.
חדר ההלבשה (חגי מיכאלי)אז רגע לפני החזרה המחודשת, נערך לכלי התקשורת סיור באצטדיון בהשתתפות מנהל האצטדיון, גדי פלג, מנכ"ל חברת היכלי הספורט בתל אביב יפו, מאור בנימיני, ומנהל רשות הספורט העירונית בתל אביב יפו, אופיר וגמן.
האצטדיון מוכן (חגי מיכאלי)"המעמד הוא באמת מרגש", מסביר בנימיני, "אנחנו מתחילים לראות את החזרה למגרש, אחרי תקופה גדולה של הרצה. האצטדיון בשכונת התקווה היה בתרדמת כמעט 20 שנים מבחינת הליגות המקצועניות, למרות כמה דברים שבני יהודה עשתה.
מיטות הטיפולים (חגי מיכאלי)"לשמחתנו, הרבה קבוצות מת"א הגיעו למעמד שהן בליגה הלאומית. אם אלו הפועל כפר שלם ומכבי יפו שמבוססות בלאומית, בני יהודה ואפילו הפועל ת"א הגיעה לביקור קצר. בשנה שעברה היינו עם ארבע קבוצות בליגה הלאומית וזה הצריך מהעירייה לייצר מתקן ראוי לליגה הלאומית לקבוצות הללו. בלומפילד הוא קצת גדול על הקבוצות גם מבחינת כמויות הקהל וגם מבחינת עלויות ההפעלה.
עמדת השידור (חגי מיכאלי)"בחנו את הדברים, כי בת"א קשה למצוא שטח של 15 דונם עבור אצטדיון, הלכנו על בחינת המקומות הקיימים ומכאן הגענו לבחירה הזאת בשיתוף פעולה עם בני יהודה. ייצרנו סטנדרטים נאותים לליגה הלאומית והתוצאה משביעת רצון מבחינתנו. אנחנו מקווים שהקהל יהיה מרוצה בהמשך. היו הרבה אילוצים וקשיים לאורך הדרך, אבל התוצאה מדברת בעד עצמה ונשמרה המורשת והאינטימיות של המקום".
היציעים בשכונת התקווה (חגי מיכאלי)על המעבר של האצטדיון לתחזוק מצד חברת "היכלי הספורט" אמר בנימיני: "העייריה היא זאת שהחליטה על הפרויקט וחברת גני יהושע ביצעה אותו. היינו משולבים מהרגע הראשון כדי לייצר את העניין וגם בכל נושא התפעול השוטף של המקום. מבחינתנו, זה עוד מתקן שאנחנו רואים בו כמתקן דגל עם סטנדרטים גבוהים וחווית צפייה שאנחנו משתדלים שתתכתב עם הרמה הבינלאומית".
הדשא מוכן (חגי מיכאלי)אז נכון, כרגע האצטדיון מכיל רק 2,300 מקומות. ומה יקרה אם אחת מהקבוצות המארחות בו תשחק בליגת העל והאם הוא יאושר? התשובה שלילית מצד בנימיני: "האצטדיון הזה בסופו של דבר לא יהיה מתאים לליגת העל גם אם נרצה. אין לו את היכולת הזאת מבחינת כמות הקהל וגם מבחינת העובדה שהוא בתוך שכונת מגורים עם כל המטרדים שזה יוצר. אם בני יהודה תעלה לליגת העל, היא תוכל לחזור לבלומפילד שהיה אצטדיונה הביתי של הקבוצה במשך המון שנים ובו בני יהודה הגיע להישגים. כרגע זה אצטדיון של ליגה לאומית ואין לו שאיפות לארח בליגת העל".
בנימיני ענה בפתיחות גם על הנושאים בשאר המתקנים שמתוחזקים ע"י החברה להיכלי הספורט ת"א ויפו וביניהם אצטדיון בלומפילד וסוגיית הגג: "לגבי הגג בבלומפילד, הסיפור הוא ידוע וזה כנראה נושא שנסחוב לאורך שנים. אנחנו בסופו של דבר כן מחפשים פתרונות ויכול להיות גם שנהיה אנשי בשורות בעניין הזה. אנחנו רוצים לייצר פתרונות שיהיו טובים וריאליים ולא רק לייצר איזושהי אמירה כלפי חוץ. כרגע אין בשורות בעניין, אבל אנחנו מקווים שבמהלך השנה נבוא עם איזשהו רעיון שיוכל לעבוד".
אצטדיון שכונת התקווה (חגי מיכאלי)בנימיני דיבר גם על העובדה שהיכל "מנורה מבטחים" מארח גם את משחקיה של הפועל ת"א: "כולנו התכווננו למעבר של הפועל, אפילו חששנו ממנו ואנחנו נמצאים באתגר גדול. מהמעבר בינואר זה עובד בסה"כ טוב ויפה ואני מברך את הקבוצות שהתעלו כמה שאפשר. יש עוד כמה בעיות כאלה ואחרות, אבל אנחנו מנסים לתת את המענה כמו שאנחנו יודעים.
"העונה הבאה תהיה אפילו עוד יותר מאתגרת אם היורוליג יחזור לישראל. אנחנו משתדלים לעשות את המקסימום וקודם כל לתת מענה לקבוצות ולספורט. זה אתגר גדול עבורנו כי יש ביקוש לעשות עוד דברים בהיכל כמו הופעות. החזון של ראש העיר הוא לתת את העדיפות לספורט וזה מה שאנחנו עושים".
מבט על של אצטדיון שכונת התקווה (חגי מיכאלי)בנימיני התייחס לשיפוץ האפשרי בהיכל "קבוצת שלמה": "קודם כל זו השקעה מאוד גדולה ולא דבר שמחליטים עליו ברגע. זה נכון שהיו כוונות ותוכניות כאלה ואחרות, אבל כרגע זה נמצא במצב של דיון אסטרטגי בעירייה לגבי מה יהיה ההיכל הבא של העיר. אנחנו חושבים שההיכל הבא של העיר צריך להכיל 15,000-20,000 מקומות שגם יאפשר לארח עוד כמה דברים קצת יותר גדולים כמו אליפויות בסטנדרטיים בינלאומיים.
"אלו השקעות גדולות שמצריכות הרבה תכנון, מחשבה ומשאבים. ככל שנוכל לשלב את הכול, אז הדברים יקרו. אבל להגיד לך שזה יקרה מחר בבוקר? זה תהליך שקורה. היום יש לתהליך הזה יותר שותפים מבעבר, אני שמח על זה ומקווה שזה יתקדם".