מערכת ONE
|

אנצ'לוטי, ברק בכר ופפ גווארדיולה (רדאד ג'בארה, רויטרס)
להיות מאמן זה לא מקצוע פשוט. התמודדות עם ניהול חדר הלבשה, תקשורת, לחץ ורדיפה אחרי מטרות הישגיות – כל אלה הופכים את המעמד ללא יציב ברוב המקרים. אך עד כמה לא יציב? המרכז הבינלאומי ללימודי ספורט, ה-CIES, פרסם מחקר על משך הזמן הממוצע של כהונת מאמנים, כזה שמשווה בין 65 ליגות ברחבי העולם.
המסקנה הכוללת מהמחקר, שאולי צריכה להדאיג את האנשים על הקווים, היא ש-75.3 אחוזים מהמאמנים “שורדים” בתפקיד פחות משנה. בליגה האוסטרלית המאמנים מקבלים יותר זמן לעבוד, כשהם אחרונים ברשימה עם 30.8% מהמאמנים שנפרדים מהתפקיד אחרי פחות משנה, כש-46.2% יישארו בין שנה לשנתיים. הליגות בקוסטה ריקה, אקוודור ומקסיקו בצד המנוגד, בעוד שם 100% מהמאמנים לא ימשיכו לנהל את הקבוצות שלהם יותר משנה.
ומה לגבי אירופה? בליגה האיטלקית חסרי סבלנות – 19 מהמאמנים מתוך 20 נמצאים בתפקיד פחות משנה (95%), כשהיוצא מהכלל הוא מאמן האלופה אינטר, סימונה אינזאגי. בפרמייר ליג 50% בדיוק יישארו פחות משנה, 20% בין שנה לשנתיים, זאת בנוסף לנתון מרשים של 25% ליותר משלוש שנים. בלה ליגה, מספרים דומים ובגרמניה, קצת פחות עם 61% מהמאמנים שלא ממשיכים אחרי לפחות שנה בתפקיד.
סימונה אינזאגי (רויטרס)גם ליגת העל שלנו בישראל מופיעה במחקר המסקרן. 57.1 אחוזים מהמאמנים בליגה הבכירה בארץ נשארים בתפקיד פחות משנה, 14.3% ימשכו בין שנה לשנתיים, 14.3% בין שנתיים לשלוש ועוד 14.3% יישארו על הקווים באותה הקבוצה למשך שלוש שנים או יותר. הכהונה הממוצעת היא 512 ימים, יותר מבליגה הצרפתית (315 ימים), מבליגה ההולנדית (472) או הסקוטית (487).
למעשה, על פי הזמן הממוצע של משך הכהונה בימים, מתוך 65 הליגות שנבדקו, ליגת העל נמצאת במקום ה-15. בפסגה ניצבת הבונדסליגה הגרמנית, עם 797 ימים לכהונה ממוצעת, שיא שנובע בחלקו מהמקרה החריג של פרנק שמידט, שאחראי על הקבוצה הראשונה של היידנהיים כבר כמעט 18 שנים.