המשחק השני בחצי הגמר של גביע העולם למועדונים הוכר באופן כמעט אוניברסלי כ"גמר מוקדם": פאריס סן ז'רמן מול ריאל מדריד. היריבות בין שתי הקבוצות חורגת מהמגרש, גם נשיאי המועדונים, הנמצאים בעימות מתמשך, מתמודדים שוב זה מול זה. זו גם הפעם הראשונה שבה קיליאן אמבפה יתמודד מול האקסית שממנה עזב לאחר סאגה רבת שנים. שתי הקבוצות האחרונות שזכו בליגת האלופות ניצבות זו מול זו, והמשחק ביניהן נחשב בעיני רבים למשחק הקבוצתי המרתק ביותר שניתן לראות כיום. בפיפ"א מרוצים מאוד, אלו שתי הקבוצות שמביאות הכי הרבה אוהדים למגרשים בטורניר הנוכחי.
בין 180 ל-860 אירו ל"גמר המוקדם"
ניתן לומר ש"אף אחד לא רוצה לפספס את זה בארצות הברית", אבל זה לא יהיה נכון. במדינה אירופית כלשהי, הכרטיסים היו נחטפים ברגע שבו זהות שתי הקבוצות הייתה נחשפת. אך בגביע העולם למועדונים שנערך בצפון אמריקה, הכדורגל עדיין זוכה לפופולריות בעיקר בערים עם רוב היספני כמו מיאמי או לוס אנג'לס, ובשאר המקומות, הביקוש נמוך בהרבה.
לכן, לפני שריאל מדריד ופ.ס.ז’ תעלנה לכר הדשא, כל אוהד עדיין יכול להשיג כרטיס. המחירים נעים בין 180 אירו לכרטיס הזול ביותר ל-860 אירו. המושבים ה"טובים ביותר" באצטדיון מטלייף שבניו ג'רזי (82,500 מקומות ישיבה) נמכרים מ-333 אירו ועד 2,292 אירו לחוויית VIP. פיפ"א נאלצה להפחית משמעותית את המחירים, כאשר לפני פתיחת הטורניר, מחירי הכרטיסים לחצי הגמר החלו מ-650 אירו.
קיליאן אמבפה (רויטרס)ציפייה נמוכה לחצי הגמר הראשון
לעומת זאת, בחצי הגמר הראשון בין פלומיננסה לצ'לסי, הביקוש רחוק ממה שג'אני אינפנטינו קיווה לו כשיזם את הטורניר בעלות מיליארד הדולר. שעות לפני ההתמודדות בין הקבוצות האנגלית והברזילאית, גם היא באצטדיון מטלייף, ניתן עדיין לרכוש באתר פיפ"א כרטיסים במחירים שמתחילים ב-35 אירו בלבד ומגיעים עד 250 אירו, ירידה של למעלה מ-90% מהמחירים שנקבעו מראש.
גם המושבים היוקרתיים יותר מוצעים בהנחות גדולות: בין 97 אירו ל-1,720 אירו לחוויית VIP. כחודש לפני פתיחת הטורניר, נוכח המכירה האיטית, פיפ"א השקיעה 50 מיליון דולר בקמפיין פרסום כדי לעודד רכישת כרטיסים, כאשר מערכת המכירה מבוססת על ביקוש משתנה, וכך נוצר ההבדל הדרמטי בין המשחק של פאריס מול ריאל לבין המשחק של צ'לסי מול פלומיננסה.
שחקני צ'לסי (IMAGO)ריאל מדריד: ממוצע של 67,246 צופים למשחק
הפופולריות של ריאל מדריד אינה מוטלת בספק. מדובר בקבוצה שמביאה הכי הרבה קהל למגרשים: בחמשת משחקיה עד כה, כמעט כל אצטדיון התמלא. ממוצע הקהל עמד על 67,246 צופים למשחק, עם תפוסה ממוצעת של 94.6%. במשחק הראשון מול אל הילאל נכחו 62,415 צופים (95.5% תפוסה באצטדיון הארד רוק במיאמי).
מול פאצ'וקה התאספו 70,248 צופים (93.8%) באצטדיון בנק אוף אמריקה בשארלוט, ובניצחון על זלצבורג נכחו 64,811 אוהדים (95.8%) באצטדיון לינקולן בפילדלפיה. בשמינית הגמר מול יובנטוס הגיעו 62,149 צופים (95.1%) שוב לאצטדיון הארד רוק, וברבע הגמר מול דורטמונד נרשמו 76,611 צופים באצטדיון מטלייף (92.8%), רובם המוחלט אוהדי ריאל.
אחרי ריאל, הקבוצה שמביאה אחריה הכי הרבה קהל היא פאריס סן ז'רמן, עם ממוצע של 61,649 צופים בשלב הראשון. במשחק מול באיירן מינכן הגיעו 66,937 אוהדים לאצטדיון מרצדס בנץ באטלנטה.